Onze molens in rouwstand voor Piet Paulusma

Met grote verslagenheid namen wij kennis van het overlijden van Piet Paulusma. Piet en molens, onlosmakelijk verbonden met elkaar. Het weer is van groot van belang bij het uitoefenen van ons molenaarsvak, maar ook voor het behoud van onze molens. Het weer moet wel meezitten. Het dagelijkse weerpraatje met de vooruitzichten werden bij Omrop Fryslân of Omroep MAX dan ook gretig bekeken als men naar onze molens toeging om te draaien.

Piet heeft ook tijdens ons jubileum alle aandacht gegeven aan onze molenstichting en kwam met enige regelmaat vaak terug voor een weerpraatje bij één van onze molens.

Lieve Piet (want dat was je als mens). Bedankt voor wat je hebt betekent als weerman, maar ook als icoon van Friesland. Een man naar ieders hart, die voor iedereen toch even tijd had. Zeker in je drukkere TV jaren.

Rust zacht lieve Piet.

Wij wensen familie en nabestaanden alle kracht en sterkte toe voor de komende tijd.

Bestuur Stichting Molens in Menaldumadeel, molenaars en vrijwilligers