Fietsroute

fietsenFietsen langs onze molens

Wie van molens en landschap houdt is met deze tocht in zijn of haar nopjes. Pittoreske plaatsen en landschappen vullen elkaar af en aan. Met de steeds mooie vergezichten op de dorpen zoals Menaam, Marsum, Dronryp, Deinum en Beetgumermolen van de nieuwe gemeente Waadhoeke, maakt u kennis met de kleigronden en de rijke historie welke deze omgeving kent. Voor de molens geldt dat wanneer zij draaien deze GRATIS bezichtigd kunnen worden.  Op onze molens is tevens gratis een fietsroute verkrijgbaar.

Online is de route ook alvast te verkennen. Stap hier op

Met de fietspont Keimpetille

Net onder het dorpje Zweins, ligt het buurtschap Keimpetille (nabij molen Kingmatille). Keimpetille is een paradijsje voor fietsers en heeft sinds 2011, na 48 jaar, weer een veerdienst over het van Harinxmakanaal.

Op de noordoever bij het fraaie veerhuisje een terras met uitzicht over het weidse groene land en langsvarende schepen. Er is koffie, thee, ijs of frisdrank verkrijgbaar.

De vrij varende pont kan 12 personen met fietsen vervoeren en is zowel ontdekt door buurtbewoners als fietstoeristen uit binnen- en buitenland. Pont en terras worden gerund door vrijwilligers.

Meer info via de website fietspont Keimpetille