Snertdag 2017

Afgelopen zaterdag 16 december was het weer onze traditionele Snertdag voor de vrijwillige molenaars en vrijwilligers van onze stichting. Als dank voor hun bijdrage en inzet hebben wij voor het 2e jaar een prachtige molenkalender in gelimiteerde oplage op A3 formaat samengesteld met foto’s van Klaas W Koopmans.

Ook werden onze nieuwe folders gepresenteerd om onze molens bij diverse toeristische informatiepunten, campings, etc, onder de de aandacht te brengen en zodoende de toerist en/of dagjesmensen  te wijzen op deze prachtige werkende monumenten.

Wat is de Snertdag?

Onze Snertdag is een jaarlijks terugkerende meeting rond de 2e week van december. Het bestuur, vrijwilligers en vrijwillige molenaars komen dan bijeen voor hun halfjaarlijkse meeting. Tijdens deze meeting worden de laatste updates over onze molens besproken, landelijk molennieuws, introductie van nieuwe vrijwilligers of molenaars in opleiding (MIO). Na afloop wordt een ieder getrakteerd op een heerlijk ouderwetse Snertlunch.